© 2019 Wexim. Made With Love by Themesindustry
Geniet opnieuw van elke maaltijd dankzij onze tips en tricks tegen indigestie.
Het spijsverteringsstelsel zet ons voedsel om in voedingsstoffen en bestaat uit twee verschillende fases. Eerst en vooral vermalen onze tanden het voedsel tot kleine stukjes, waarna onze maag de voedseldeeltjes verder kneedt. Ten tweede ontbinden enzymen en verteringssappen de voedingsstoffen en splitsen ze op in deeltjes die opgenomen kunnen worden door ons lichaam. Het verteringsproces herhaalt zich na elke maaltijd, waardoor we meer dan 90% van de eiwitten, vetten en koolhydraten die we eten absorberen.
Wist u dat als we een maaltijd zien naderen, onze zintuigen al op scherp staan? Het water loopt ons in de mond, onze maag trekt samen, onze alvleesklier en de galblaas scheiden spijsverteringssappen af, … al voor de eerste echte hap is ons lichaam klaar om het voedsel te verteren. De verteringstijd varieert per persoon en kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de kwaliteit, de samenstelling, de bereiding en de omstandigheden van de maaltijd.
Voedsel is niet altijd gemakkelijk te verteren. In sommige situaties kan onze spijsvertering een duwtje in de goede richting gebruiken*:
In de eerste plaats veroorzaken spijsverteringsproblemen een onprettig gevoel, maar een verstoorde spijsvertering kan ook leiden tot ernstigere klachten. De meest voorkomende klachten zijn maagpijn, maagzuur en een opgeblazen gevoel in de bovenbuik. Soms kunnen echter ook zure oprispingen, winderigheid, diarree of een gevoel van verzadiging tijdens de maaltijd optreden.
Indigestie is het slecht functioneren van de spijsvertering. Met andere woorden breekt het voedsel dat we eten niet af in kleine moleculen en kunnen deze dus niet door ons lichaam worden geabsorbeerd. Mensen met indigestie hebben we vaak opgeblazen gevoel in de bovenbuik dat pijn en ongemak veroorzaakt.
Klachten die gepaard gaan met slechte spijsvertering kunnen worden vermeden door :
Dit alles is echter niet altijd voldoende om een slechte spijsvertering te vermijden. Bij blijvende last kan het in sommige gevallen nuttig zijn uw vertering te ondersteunen met gember of verteringsenzymen. Ontdek wat Combizym G® biphase® en Combizym forte kunnen doen om u te helpen vlotter te verteren.
© 2021 Combyzim. | Privacy | Cookies | Powered by Crystal Digit
Elke capsule Combizym G® biphase bevat als actieve ingrediënten:
Vulstoffen: Sucrose – Microkristallijne cellulose – Polyvidone- Calciumcarbonaat
Antiklontermiddelen: Talk – Vernette natriumcarboxymethylcellulose – Magnesiumstearaat – Siliciumdioxyde
Glansmiddelen: Ethylcellulose – Arabische gom – Gelatine – Shellack (sporen) – Bijenwas (sporen) – Carnaubawas (sporen)
Kleurstof: Titaandioxide
Chaque capsule de Combizym G® biphase contient comme ingrédients principaux :
Agents de charge : Saccharose – Cellulose microcrystalline – Polyvidone – Carbonate de calcium
Anti-agglomérants : Talc – Carboxyméthylcellulose de sodium réticulée – Stéarate de magnésium – Dioxyde de silicium
Agents d’enrobage : Ethylcellulose – Gomme d’acacia/gomme arabique – Gélatine – Shellac (traces) – Cire d’abeille (traces) – Cire de Carnauba (traces)
Colorant : Dioxyde de titane