Combizym G®

Een 100% natuurlijk product tegen spijsverteringsproblemen

Zeg vaarwel tegen dat opgeblazen gevoel en tegen die zware maag dankzij Combizym G® en zijn unieke combinatie van spijsverteringsenzymen, gember en selenium.

Ingrediënten van Combizym G®

Gember

Gember (Zingiber officinale Roscoe) is een plant van Aziatische oorsprong die in Europa vooral gebruikt wordt in de keuken, maar ook in geneeskundige behandelingen. Het in Combizym G® gebruikte deel van gember is de wortelstok. Deze onderaardse stengel bevat een oleohars die onder andere bestaat uit gingerolen, stoffen die de werking van het spijsverteringsstelsel bevorderen. Hierdoor kan gember braakneigingen, een opgeblazen gevoel, winderigheid, een zware maag, ... voorkomen of verzachten. Gember bevordert de lediging van de maag, zodat je minder last hebt van een overvolle maag na een zware maaltijd.

Verteringsenzymen

Combizym G® bevat verschillende verteringsenzymen, met name lipasen, amylasen en proteasen. Deze enzymen breken respectievelijk vetten, zetmeel en eiwitten af. Ze zijn in normale omstandigheden ook terug te vinden in het menselijk lichaam, waar ze worden aangemaakt door de pancreas en de maag en in de dunne darm vrijkomen om de opname van voedingsstoffen te stimuleren. De 220mg verteringsenzymen in Combizym G® worden ook vrijgelaten in de dunne darm, waar ze het voedsel helpen verteren door eiwitten en koolhydraten af te breken.

Seleniumgist

Selenium is een oligo-element dat de cellen beschermt tegen oxidatieve stress en bijdraagt aan de goede werking van het immuunsysteem. Selenium neutraliseert de schadelijke stoffen die de veroudering van cellen versnellen en hart- en vaatziekten bevorderen. Selenium is ook essentieel in de stofwisseling van de schildklier, waar het de schadelijke effecten van zware metalen zoals lood of arseen tegenhoudt. Daarnaast neemt Selenium ook deel aan de afweermechanismen en ontstekingsreacties van het lichaam.

Dubbele werking

Het bijzondere aan Combizym G® is zijn tweeledige werking. De componenten van Combizym G® worden in twee fases vrijgegeven zodat ze kunnen werken daar waar ze het grootste effect hebben.

Op de afbeelding kunt u zien dat er rond de gastroresistente kern met enzymen een laag gember en selenium zit. De kern van enzymen is dus omgeven door een speciale beschermingslaag wat het maagzuurresistent maakt.

De buitenste laag bestaat voornamelijk uit gember. Gember is bestand tegen maagzuur en kan dus meteen een positief effect hebben op de spijsvertering. Het helpt de maag te ledigen, vermindert het opgeblazen gevoel en voorkomt overgeven dankzij zijn anti‑emetische werking.

De beschermingslaag die onder de gember zit is erg belangrijk omdat de kern van de pil enzymen bevat. Die enzymen zijn eiwitten die hun activiteit verliezen als ze in contact komen met het maagzuur. Dankzij de speciale beschermingslaag komen de enzymen pas vrij in de darm. Daar helpen ze het voedsel af te breken door het in kleine deeltjes te verdelen die door het lichaam kunnen worden geabsorbeerd.

Om de beschermingslaag niet te breken, moeten Combizym G®-tabletten met een beetje water worden ingeslikt zonder te worden gekauwd.

Behandeling

Combizym G® vermindert het opgeblazen gevoel en voorkomt een zware maag of winderigheid vanaf de eerste paar minuten na inname. Perfect voor na een barbecue of etentje in een restaurant.

Combizym G® is een voedingssupplement dat ontwikkeld is door een Belgisch farmaceutisch bedrijf en dat in alle apotheken verkrijgbaar is. De tabletten zijn gemakkelijk door te slikken met een beetje water bij het opkomen van de symptomen of bij de maaltijd.

  • Voor kinderen vanaf 6 jaar: 1 tablet per dag.
  • Vanaf 12 jaar: 1 tot 2 tabletten per dag.