Blog

Een blog voor een goede spijsvertering: interessante artikels, gezonde recepten en getuigenissen

Enkele gezonde recepten

Een goede spijsvertering begint met een gezonde levensstijl en een evenwichtige voeding.

Appeltaart – 45 minuten – LACTOSEVRIJ

INGREDIËNTEN: 6 PERS.
  • 4 appels
  • 100 g bloem
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 50 g appelmoes
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snuifje zout
BEREIDING:
  1. Oven voorverwarmen op 180°C. Schil de appels, verwijder de pitten en snijd de appels in blokjes. Voeg citroensap toe aan de appels om te voorkomen dat ze zwart worden. Bewaren op een koele plaats.
  2. Vul een slakom met de bloem, de suiker en het snufje zout. Meng met een houten lepel. Breek de eieren en voeg ze toe aan het mengsel. Meng alles met een klopper tot er geen klontjes meer zijn. Voeg vervolgens de appelmoes toe en meng alles. Voeg tot slot het bakpoeder en de appelstukjes toe en goed mengen.
  3. Giet het deeg in een siliconen vorm*. Gedurende 30 minuten laten bakken op 180°. Haal uit de oven en wacht 10 minuten alvorens uit de vorm te halen. Warm of koud opdienen met een kopje thee.
*Als je geen siliconen vorm hebt, neem dan een andere. Leg een vel bakpapier in en voeg een beetje zonnebloemolie toe. Vorm goed inbloemen om het deeg nadien gemakkelijker uit de vorm te kunnen halen!

Gebakken kalkoen met champignons – 25 minuten

INGREDIËNTEN: 4 PERS.
  • 600 g beenloze kalkoen
  • 600 g champignons
  • 15 cl verse room
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • Fijngesneden peterselie
  • Zout, peper
BEREIDING:
  1. Bak de kalkoen mooi bruin in een antikleefpan op een gemiddeld vuurtje. Daarna aan de kant zetten.
  2. Pel en hak de sjalotten, stamp de knoflook plat. Was de champignons en snij de grotere in stukjes.
  3. Bak de sjalotten en knoflook op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak ze mooi bruin.
  4. Voeg de kalkoen toe en giet de room erin. Breng op smaak met peper.
  5. Opdienen met fijngesneden peterselie.

Kippenballetjes met geraspte courgettes – 35 minuten – LACTOSEVRIJ

INGREDIËNTEN: 4 PERS.
  • 300 g kipgehakt
  • 4 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g walnootpitten
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 1 ei
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • zout en peper
BEREIDING:
  1. Was de courgette, rasp ze vervolgens (grote rasp) zonder ze te schillen. Leg ze aan de kant. Klop vervolgens het ei op. Pel de knoflook en de ui, hak ze fijn samen met de olijven en leg ze in een slakom. Voeg het vlees en het ei toe en meng. Kruiden met zout en peper.
  2. Mix de walnoten en meng ze met de bloem in een soepbord. Vorm gehaktballen van de vleesbereiding en rol ze in het bloem-walnotenmengsel.
  3. Doe wat olie in een pan en bak de gehaktballen mooi bruin op een hoog vuur. Leg ze daarna op absorberend papier en leg de geraspte courgettes in de pan met wat zout. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur en roer regelmatig.
  4. Leg de gehaktballen en courgettes in een voorverwarmde schotel, besprenkel met fijngehakte koriander, dek af en wacht 5 minuten alvorens op te dienen.

Getuigenissen