© 2019 Wexim. Made With Love by Themesindustry
Zeg vaarwel tegen dat opgeblazen gevoel en tegen die zware maag dankzij Combizym forte en zijn unieke combinatie van spijsverterings- en plantaardige enzymen, calcium en lactase.
Net als Combizym G® biphase, bevat Combizym forte verschillende verteringsenzymen, met name lipasen, amylasen en proteasen. Deze enzymen breken respectievelijk vetten, zetmeel en eiwitten af. Ze zijn in normale omstandigheden ook terug te vinden in het menselijk lichaam, waar ze worden aangemaakt door de pancreas en de maag en in de dunne darm vrijkomen om de opname van voedingsstoffen te stimuleren. De verteringsenzymen in Combizym forte komen vrij in de dunne darm, waar ze het voedsel helpen verteren door eiwitten en koolhydraten af te breken.
Naast de enzymen die aanwezig zijn in Combizym G® biphase, bevat Combizym forte een grote hoeveelheid plantaardige enzymen van de Aspergillus oryzae, namelijk cellulasen, peptidasen en amylasen, die de vertering van voedsel optimaliseren. Cellulasen breken cellulose af, peptidasen breken peptiden (kleine proteïnen) af in aminozuren, en amylasen breken zetmeel af. Alle enzymen samen staan garant voor een efficiënte vertering van alle soorten voedsel.
Combizym forte bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid calcium. Calcium is een mineraal dat niet alleen helpt bij de ontwikkeling van de botten en tanden, maar ook de werking van de spijsverteringsenzymen bevordert. Naast het innemen van extra verteringsenzymen, is het namelijk ook heel belangrijk om de door het lichaam aangemaakte enzymen te stimuleren en te helpen in hun normale werking. Meer lezen over de rol van calcium voor onze botten kan op onze website van D-Vital Calcium of D-Vital K.
Het grootste verschil tussen Combizym forte en Combizym G® biphase is de aanwezigheid van een grote hoeveelheid van het enzym lactase in Combizym forte. Lactase is een enzym met als belangrijkste functie lactose te splitsen in glucose en galactose, waardoor ons lichaam zuivelproducten gemakkelijker kan verteren.
Lactose-intolerantie is een vervelende verzameling van symptomen die ontstaan omdat het lichaam moeite heeft om lactose te verteren, of zelfs omdat het lactose helemaal niet kan verteren als gevolg van de afwezigheid of afname van de productie van het enzym lactase. Allereerst is het belangrijk om te weten dat naast mensen die lactose-intolerant zijn vanaf de geboorte, iedereen eigenlijk lactose-intolerant wordt. Je bent als baby geboren met de capaciteit om de moedermelk af te breken maar na verloop van tijd is dat niet meer nodig en valt de productie van het enzyme lactase stillaan weg. Elke volwassene heeft dus moeite om lactose te verteren, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Mensen die lang genoeg melk blijven drinken, behouden een productie van lactase en worden met andere woorden lactase‑persistent:
Lactose-afbraak is bij baby's de normaalste zaak van de wereld (denk aan moedermelk!).
De enzymactiviteit neemt af met de leeftijd en stopt op een gegeven moment.
Kan langer worden onderhouden door melk te blijven drinken.
In het geval van lactose-intolerantie zijn de symptomen meestal winderigheid, diarree en buikkrampen, en in de ernstigste gevallen zelfs hoofdpijn en misselijkheid.
Als u wilt testen of u lactose-intolerant bent of niet, kunt u altijd zelf een provocatietest uitvoeren of uw huisarts raadplegen voor een uitgebreidere en nauwkeurigere test.
Na een lactosevrij dieet een melk of lactose-oplossing innemen.
Idem: na provocatie de hoeveelheid waterstof meten die de patiënt uitademt.
pH meten: Zure uitwerpselen kunnen wijzen op lactose-intolerantie (gebruikt bij kinderen)
Genetische tests via het slijm in de wangen.
Bloedsuikergehalte meten na innemen van lactose.
Als u lactose-intolerant bent, kunt u ervoor kiezen geen of minder zuivelproducten meer te eten, maar er zijn ook minder drastische oplossingen. Neem bijvoorbeeld Combizym forte om u te helpen uw voedsel beter te verteren.
Neem lactase bij uw gerechten
Geen zuivelproducten eten
Lactosevrije oplossingen bestaan!
Combizym forte helpt om spijsverteringsproblemen zoals een zware maag, een opgeblazen gevoel, winderigheid, … te vermijden of te verzachten vanaf de eerste minuten na inname. Bovendien helpt de aanwezige hoeveelheid lactase tegen lactose-intolerantie.
Combizym forte is een voedingssupplement dat ontwikkeld is door een Belgisch farmaceutisch bedrijf en dat in alle apotheken verkrijgbaar is. De tabletten zijn gemakkelijk door te slikken met een beetje water bij het opkomen van de symptomen of bij de maaltijd.
1 tot 2 tabletten bij de maaltijd, met een maximum van 6 tabletten per dag.
© 2021 Combyzim. | Privacy | Cookies | Powered by Crystal Digit
Elke capsule Combizym G® biphase bevat als actieve ingrediënten:
Vulstoffen: Sucrose – Microkristallijne cellulose – Polyvidone- Calciumcarbonaat
Antiklontermiddelen: Talk – Vernette natriumcarboxymethylcellulose – Magnesiumstearaat – Siliciumdioxyde
Glansmiddelen: Ethylcellulose – Arabische gom – Gelatine – Shellack (sporen) – Bijenwas (sporen) – Carnaubawas (sporen)
Kleurstof: Titaandioxide
Chaque capsule de Combizym G® biphase contient comme ingrédients principaux :
Agents de charge : Saccharose – Cellulose microcrystalline – Polyvidone – Carbonate de calcium
Anti-agglomérants : Talc – Carboxyméthylcellulose de sodium réticulée – Stéarate de magnésium – Dioxyde de silicium
Agents d’enrobage : Ethylcellulose – Gomme d’acacia/gomme arabique – Gélatine – Shellac (traces) – Cire d’abeille (traces) – Cire de Carnauba (traces)
Colorant : Dioxyde de titane